IVN.

Zoals op de homepagina al staat vermeld maken we per 1-1-2022 deel uit van het IVN Noord Groningen. IVN (Instituut Voor Natuureducatie) is een landelijke organisatie voor Natuureducatie met lokale afdelingen. De lokale afdelingen worden ondersteund door de Landelijke organisatie die in elke provincie regiokantoren heeft. De onderwijspoot wordt vanuit de regiokantoor Groningen aangestuurd.

Het IVN Groningen maakt afspraken met gemeenten en scholen. Vooral dat laatste van een belangrijk argument voor de werkgroep NME Winsum om over te stappen. Als werkgroep nemen we ook zitting in het bestuur van de IVN Noord Groningen. De integratie in het IVN wordt daardoor natuurlijk ook erg door bevorderd. Daarnaast hebben we een overdrachtsovereenkomst ondertekend waarin alle rechten en plichten zijn verwoord. De gemeente en de Wierdastichting zijn tevens formeel ook op de hoogte gesteld.

Het IVN Noord Groningen is een lokale afdeling met een verenigingsstructuur. De vereniging heeft ca. 100 leden. Het werkgebied is erg groot. Het strekt zich uit van Lauwersoog naar Delfzijl. Traditioneel speelden veel activiteiten zich tot nut toe vooral af in het noordoostelijke regio van Noord Groningen af. Met de komst van onze werkgroep zal dat ook aanleiding zijn om de vleugels meer uit te spreiden over hele hele gebied.

De natuureducatie speelt zich niet alleen af in scholen ook worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd. Naast kinderen worden er ook activiteiten voor volwassenen georganiseerd. Met workshops, lezingen en excursies.

Natuurwerkgroepen.

Binnen de lokale afdelingen zijn ook veel natuurwerkgroepen actief. De variatie daarbinnen is erg groot. Van groepen die actief in de natuur tot groepen die zich speciaal bezig houden met planten en specifieke diersoorten. Bijvoorbeeld een werkroep wilgenknotten tot tot een werkgroep planteren determineren.

Integratie werkgroep NME Winsum in het IVN Noord Groningen.

In de loop van 2022 willen de integratie uitvoeren. De websites moeten worden aangepast en diverse zaken moeten nog worden ingevuld.

IVN werkgroep NME wordt dan onze nieuwe naam met voorlopig Winsum als werkgebied.