Aanmelding Vrijwilligers

Wilt u als vrijwilliger meedoen met dit natuureducatieproject dan kunt u zich opgeven via het online aanmeldingsformulier aan het eind van deze pagina. Of kom op onze informatie-avond op 12 november om 19.30 uur in de Terravestiging aan de Hamrik in Winsum.

Vrijwilligers natuureducatie.

We zijn op zoek naar vrijwilligers die leerkrachten kunnen begeleiden bij de buitenprogramma’s van alle 8 scholen in Winsum. De werkgroep beschikt over 7 leskisten voor buitenprogramma’s die uitgevoerd kunnen worden op diverse natuurterreinen in en om Winsum.

De vrijwilliger wordt inhoudelijk toegerust door middel van diverse workshops van lokale deskundigen en mensen die betrokken zijn bij de natuurgebieden in Winsum. Het programma van de buitenlessen wordt grotendeels bepaald door de inhoud van de leskisten. De nadruk ligt op de zintuiglijke waarneming, beleving en verwondering en dat wordt met kennis ondersteund. De vrijwilliger hoeft geen expert te zijn. Eigen enthousiasme en basiskennis die wij aanreiken via de workshops is voldoende. Veel lesmateriaal in de leskisten is gebaseerd op het doen van experimenten. Met behulp van zoekkaarten en andere hulpmiddelen worden de resultaten hiervan geïnterpreteerd.

De leskisten staan in een depot naast de Ripperdaschuur van de Ripperdaheerd aan de Hamrik in Winsum.

Werkgroep

Alle vrijwilligers vormen samen de werkgroep Natuureducatie Winsum.

Vrijwilligerscontract

Om alle wederzijdse rechten en plichten te regelen werken we met een vrijwilligerscontract.

Bent u geïnteresseerd? Vul dan het onderstaand formulier in en dan nemen we contact met u op. Na een gesprek beslist u dan of u definitief mee wilt doen.

%d bloggers liken dit: