Home

Actuele stand van zaken voorbereiding NME Winsum.

Update 18 maart:

De eerste moestuintjes zijn door Welkoop geleverd in het kader van de Natuur en Milieu Educatie Winsum. De rest volgt de komende dagen. Op maandag 8 april hebben we de officiële aftrap van NME Winsum 16.30-17.30 in de Terra vestiging aan de Hamrik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Update 6 maart.

De website nader zijn voltooiing. Alleen wordt er nog hard gewerkt aan de programma’s.

Update 1 maart.

Gratis aanleg van moestuin met beplanting door Welkoop in het kader van NME Winsum.

Vanuit onze samenwerking met Welkoop bieden zij alle scholen in Winsum de aanleg van een moestuin van ca.  6m2 gratis aan. Ook de beplanting wordt kosteloos aangeboden. Op deze wijze wordt NME Winsum voor wat betreft het programma van de moestuinen natuurlijk geweldig ondersteund.  Door het vroege groeiseizoen is dit qua start naar voren getrokken. De scholen wordt gevraagd voor 14 maart te reageren en de aanleg zal dan in de 2e helft van maart plaatsvinden.

Het spreekt vanzelf dat wij dit genereus aanbod van harte verwelkomen.

 

De startbijeenkomst op 8 april van 16.30-17.30 gaat definitief door en de nieuwe wethouder Kristel Rutgers  van de gemeente Hoogeland gaat het openen.  Programma volgt later.

 

Update 22 februari.

Start opleiding vrijwilligers op zaterdag 2 maart.

De voorbereidingen voor natuur- en milieu-educatie (NME) Winsum zijn in volle gang.  Op zaterdag 2 maart starten de opleidingsbijeenkomsten voor de vrijwilligers. Op 5 bijeenkomsten zullen de programma’s met hen worden doorgenomen. Deze vrijwilligers verzorgen straks de praktische instructie voor de 6 buitenlessen van NME Winsum voor alle scholen in Winsum.  NME Winsum is ook nog op zoek naar meer vrijwilligers dus komt gerust langs op zaterdag 2 maart om 15.00 uur bij de Ripperdaheerd aan de Hamrik om kennis te maken en een indruk te krijgen van dit uniek vrijwilligerswerk en te genieten van de natuur in Winsum. We beginnen 2 maart met het programma Sloot en Plas bij de waterpartijen achter de OBS de Ticheldobbe met schepnetjes, faunaboxen, zoekkaarten,  onderwaterkijker, microscoop, secchieschijf, pH meter met een indicator nog veel hulpmiddelen voor een enerverend slootexcursie voor kinderen van uiteenlopende leeftijden.

Update van 7-2-2019.

De startbijeenkomst staat nu gepland voor 8 april van 16.30-17.30 uur in Terravestiging aan de Hamrik.

De website is grotendeels klaar, alleen  de buitenlesprogramma’s moeten nu nog worden toegevoegd. We zijn druk bezig met het gereed maken van deze programma’s en de aanschaf van al materialen. Met een budget van € 4.600,- zijn we in staat prachtige leskisten te verzorgen voor alle scholen in Winsum.

Welkoop Winsum sponsort NME Winsum door middel van een sterkt gereduceerde prijs van de aanschaf van gereedschappen voor met name het moestuinprogramma. Het moestuinprogramma zal deels een programma zijn en deels ook uitleen van alle gereedschappen voor de moestuinen bij de scholen.  We maken met scholen gedetailleerde individuele afspraken over de uitvoering van dit programma gedurende het hele schooljaar.

 

 

Website Fruitboomgaarden. 

Aparte website voor de Fruitboomgaarden in Winsum is nu klaar met gedetailleerde informatie over de bomen, vruchten en hun locaties op de drie terreinen: Appelhof, Munsterveld en Oldenzijl.

Instructiebijeenkomsten vrijwilligers.

Op 4 zaterdagenmiddagen in maart zullen de vrijwilligers getraind worden om de buitenlessen samen met de leerkracht te verzorgen.

’t Raifhoeske berging NME Winsum.

Op 16 november 2018 hebben de wethouder Blok van Winsum en de gedeputeerde dhr. Eekenaar het t’Raishoeske al geopend als berging voor het materieel van de boomgaard De Appelhof.   Deze berging is tevens bedoeld als berging voor NME Winsum.  De berging is gefinancierd door de Provincie en het Loket Leefbaarheid en de gemeente subsidieert NME Winsum. De berging staat naast de schuur van de woonboerderij Ripperdaheerd aan de Hamrik.

 

 

 

 

 

 

Update 5 jan 2019.

Goed Nieuws:

Het natuureducatie project gaat door met  een kleinere opzet.

Op woensdag 19 december 2018 heeft het bestuur van de Stichting Winsum Zuidoost besloten tot een vernieuwde opzet in overleg met de financiers.

Jan Langelaar wordt coordinator  en we gaan in april 2019 van start. Het wordt wel een kleinere opzet met een minder uitgebreid programma.

Peter Dijkstra wordt webmaster en maker van de leskisten en lesprogramma’s.

Later volgt meer informatie

 

%d bloggers liken dit: